BREDA - Cees Lok is de nieuwe trainer van NAC. Hij tekende maandag een contract voor 1,5 jaar bij de voetbalclub uit Breda. Lok volgt Ton Lokhoff op, die vrijdag werd ontslagen. Lok stapte zelf twee weken geleden onverwachts op als trainer bij NEC.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"We zijn zeer verheugd dat we op korte termijn overeenstemming hebben bereikt", zei NAC-voorzitter Willem van der Hoeven. Met Lokhoff en diens assistent Nico van Zoghel heeft NAC een akkoord bereikt over de afwikkeling van hun contracten. De Bredase club bespreekt later met Lokhoff of er voor hem een andere functie is bij NAC. De 39-jarige Lok gaat zich de komende dagen verdiepen in de spelers, de technische en de medische staf.

Afscheid

De coach vertrok bij NEC zonder een voor de buitenwacht duidelijke aanleiding. Zowel club als coach trad over het afscheid tot op heden niet in detail. Lok bezwoer dat zijn plotselinge vertrek bij NEC niets te maken had met al bestaande contacten bij NAC. "Sceptici zullen zeggen dat ik al wist dat ik aan de slag zou gaan bij NAC, maar dat is absoluut niet het geval", zei de trainer maandag in Studio Sport.

Lok kreeg afgelopen vrijdagmiddag een telefoontje van Jan Reker van de Coaches Betaald Voetbal. "Dat was voor het eerst dat ik hoorde dat ik kandidaat nummer één was bij NAC. En als Reker belt, weet je dat een club financieel de zaken heeft afgewikkeld met de ontslagen trainer."

Lok wilde opnieuw niet in detail treden over de werkelijke reden van zijn vertrek bij NEC: "Het ging om een onoverbrugbaar verschil in visie."