PERTH - Michaëlla Krajicek en Peter Wessels hebben in de Hopman Cup in de Australische stad Perth een knappe zege op Argentinië behaald. Al na de twee enkelpartijen besliste het Nederlandse tweetal de wedstrijd tegen de verliezend finalist van vorig jaar in hun voordeel.

Gisela Dulko en Gaston Gaudio wonnen wel het afsluitende dubbel met 4-6 6-3 7-6 en hiermee eindigde de ontmoeting in 2-1 voor Nederland. Krajicek rekende in haar enkelpartij met 6-4 6-2 af met Dulko.

Wessels won in twee sets (6-2 7-6) van Gaudio, de nummer tien van de wereld en winnaar van Roland Garros van 2004. Argentinië verloor in 2005 de finale van de Hopman Cup van Slowakije.

Fantastische zege

Voor Wessels was het zijn derde zege op een speler uit de top tien na overwinningen op Patrick Rafter en Marat Safin van jaren geleden. "Dit is een fantastische zege", jubelde de nummer 144 van de wereld. "We hadden niet kunnen dromen na de singles al met 2-0 voor te staan. Dit is echt geweldig."

Volgens de Amsterdammer deden Krajicek en hij veel vertrouwen op met hun winst op China in de playoff om een plaats in het hoofdtoernooi van de Hopman Cup. "Die wedstrijden hebben enorm geholpen. Ik heb hier nu al drie partijen gewonnen. Ik speel altijd goed op hardcourt en vind het heerlijk in Australië te tennissen." Ook Krajicek speelde bij vlagen sterk tegen Dulko, de nummer 26 van de wereld. Ze besliste de partij in stijl met haar zevende ace.

Veel fouten

Al vond Krajicek dat ze beiden in de tweede set veel fouten maakten. "Ik speelde wel aardig, maar ik had wat last van hoofdpijn. Ik was er af en toe niet helemaal bij. Ik moet nog een beetje wennen aan de weersomstandigheden in Australië. Ik hoop dat ik me in de komende wedstrijden kan verbeteren."