Robben scoort voor Chelsea

LONDEN - Arjen Robben heeft weer gescoord voor Chelsea. De Oranje-international schoot in de 43e minuut van het duel 2-0 binnen tegen Birmingham City. Het was gelijk de eindstand. In de 25e minuut had de Argentijn Crespo de score geopend voor de Engelse koploper.

In Engeland werd op oudejaarsdag een volledig programma in de Premier League afgewerkt. Manchester United bleef Chelsea, op de eerbiedige afstand van elf punten, volgen door thuis met 4-1 van Bolton Wanderers te winnen. Van Nistelrooij startte op de bank. In de 73e minuut kwam de Oranjespits in het veld voor Kaha. Het stond toen al 3-1 door treffers van N'Gotty (eigen doel), Saha en Christiano Ronaldo. De Portugees maakte in de slotseconden nog 4-1. Speed had voor rust gelijk gemaakt.

Liverpool

Liverpool boekte magere winst op West Bromwich Albion, 1-0 door Crouch in de 52e minuut, en verstevigde de derde positie op de ranglijst vijftien punten achter Chelsea maar wel twee duels minder gespeeld. The Reds krijgen er in het nieuwe jaar een Nederlander bij: Kromkamp, ex-AZ van Villarreal.

Tottenham Hotspur won, met Davids in de basis, eveneens met 2-0, van Newcastle United en zette zich los van de rest op de vierde plaats. Mido blonk uit. De Egyptische ex-Ajacied bediende voor rust eerst Tainio met een uitgekiende kopbal voor 1-0 en maakte in de 66e minuut zelf 2-0. International Owen van Newcastle brak een teen. Hij is naar verwachting twee maanden uitgeschakeld.

Arsenal

Arsenal raakte weer verder achterop bij Chelsea door bij degradatiekandidaat Aston Villa op 0-0 te blijven steken. Het verschil kwam op 22 punten, wel met één wedstrijd minder gespeeld. De onbesliste uitslag was terecht. Arsenal bracht aanvallend weinig. Wel trof Ljungberg de lat. Van Persie begon in de basis en loste ook een paar schoten. In de 67e minuut verving Bergkamp hem.

NUwerk

Tip de redactie