'Er had niet gespeeld moeten worden'

HEERENVEEN - De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax had volgens Ajax-trainer Danny Blind niet gespeeld mogen worden. De oefenmeester benadrukte dat hij die uitspraak niet deed uit teleurstelling over het verlies tegen de Friese club (4-2).

"Het is pikant om er nu iets over te zeggen omdat we hebben verloren. Maar alles bij elkaar opgeteld hadden we niet moeten spelen. Al heel vroeg was duidelijk dat het heel bar zou worden." Blind noemde ook de veiligheid van de supporters en de staat van het speelveld in de tweede helft. Zijn collega Gert Jan Verbeek had een andere mening.

"Ik speel liever met 20 graden, een zonnetje en warme voeten. Maar als je moet spelen in de sneeuw moet je er het beste van maken. Ik heb als speler wel eens onder slechtere omstandigheden gespeeld. Dat het vandaag sneeuwde? Het zij zo."

Verbeek toonde zich na afloop wel een voorstander van een lange winterstop. "Draai het maar om. In de zomer liggen de velden er beter bij dan in de winter. Het lijkt mij een goed idee om een korte zomerstop in te voeren en een lange winterstop. Maar dat is niet zo. Dus moet je bij sneeuw voetballen. Ook dat hoort erbij."

NUwerk

Tip de redactie