Uytdehaage verzoent zich met troostprijs

HEERENVEEN - Jochem Uytdehaage verzoende zich vrijdagavond snel met zijn troostprijs. Via de 5 kilometer en de 1500 meter plaatste hij zich voor de Europese titelstrijd, half januari in Hamar.

"Het ging om Turijn. Dat ik daar niet meedoe is zuur", zei Uytdehaage, die vier jaar geleden in Salt Lake twee keer goud en een keer zilver veroverde. "Ik had graag mijn titels verdedigd.

Tien

Helaas, het is niet anders. Dan maar naar de allroundtoernooien." Zijn optreden op de 1500 meter bevestigde zijn vermoeden dat het een dag eerder op de 10 kilometer waarschijnlijk niets was geworden. "Ik sta daarom nog steeds achter de beslissing de 'tien' niet te rijden. Ook op deze korte afstand moest het echt uit mijn tenen komen."

Klap

Een verklaring voor de tegenvallende optredens had Uytdehaage nog niet direct. "Het zit allemaal wel in mijn lichaam, maar het komt er niet uit. De grootste klap kreeg ik eerder in de week al op de 5000 meter." Naast Uytdehaage zijn ook Carl Verheijen, Sven Kramer en Gianni Romme geplaatst voor het EK. Evenals Uytdehaage ontbreekt ook Romme in Turijn.

Tip de redactie