Koeman dankt legioen

ROTTERDAM - Met een gloedvol toespraakje heeft trainer Erwin Koeman donderdagavond in de Kuip voor dit jaar afscheid genomen van het legioen. Meteen na de uitbundige zege op Willem II (6-1) greep de oud-international de microfoon van speaker Peter Houtman om de feestende aanhang toe te spreken.

"Bedankt voor jullie steun. We hopen iedereen in 2006 weer gezond en wel terug te zien in de Kuip. Tot volgend jaar!", riep Koeman enthousiast. De spelers van Feyenoord liepen daarna een ingetogen ereronde.

Eerder tijdens de wedstrijd had de trouwe aanhang van de Rotterdamse volksclub al een voorschot genomen op 2006. "We worden kampioen!", klonk het massaal en ook de wave ging door het uitverkochte stadion. Trainer Koeman ging later tijdens zijn korte rede wijselijk niet in op de hartenkreet van zijn supporters.

Na afloop legde de populaire coach in de perskamer zijn opmerkelijke actie uit. "In één week zijn bijna 100.000 mensen naar Feyenoord komen kijken. Zij hebben allemaal veel geld betaald om ons te zien spelen. Ik vind het dan niet meer dan normaal om ze even te bedanken. Zij betalen ons, nietwaar?" Koeman: "We gaan zonder ruzie het nieuwe jaar in. De spelers hebben zelfs aan alle leden van de begeleidingsstaf een envelop gegeven met inhoud. Kijk, zo kan het ook. Nee, voor de leden van de technische staf was er geen envelop. Maar ik kan heel goed rondkomen van mijn salaris, hoor. En ik ben gezond, niet te vergeten. Dus mij hoor je niet klagen."

Tip de redactie