Cole redt Chelsea, Tottenham onderuit

LONDEN - Chelsea blijft wel winnen in de Engelse Premier League maar erg overtuigend is het al enkele weken niet. Woensdagavond redde Joe Cole de koploper bij Manchester City. Hij maakte tien minuten voor tijd de enige treffer: 0-1.

Arjen Robben begon op de bank en viel na een klein uur in voor Duff. Tezelfdertijd maakte Drogba plaats voor Crespo. Veel opwindender werd het er niet van. De Engelse vedette Frank Lampard kon door griep niet beginnen aan zijn 165e competitiewedstrijd op rij voor Chelsea. Sinds 30 september 2001 miste hij geen duel.

Manchester

Achtervolger Manchester United liet twee punten liggen in Birmingham, hoewel Ruud van Nistelrooij, met zijn vijftiende van het seizoen, en Wayne Rooney hun ploeg tweemaal op voorsprong zetten. Clapham en invaller Pandiani bepaalden de eindstand op 2-2. Bij de eerste tegentreffer zag doelman Van der Sar er niet geweldig uit.

Arsenal

Arsenal won wel weer eens overtuigend. Portsmouth was het slachtoffer: 4-0. Die stand was al bij rust bereikt. Sander Westerveld trof geen blaam. Hij keek vanaf de reservebank toe. De 36-jarige Dennis Bergkamp, weer hard nodig in de basis, opende de score na zeven minuten. Reyes en Henry (2), beslisten het duel binnen drie kwartier. Van Persie had nog te veel last van zijn knie om te kunnen spelen.

Tottenham

Tottenham Hotspur verloor met 2-0 bij West Bromwich Albion. Oud-Ajacied Nwanko Kanu maakte beide doelpunten. Edgar Davids speelde de gehele wedstrijd bij de Spurs en gedroeg zich volgens de scheidsrechter, die geen enkele kaart nodig had, keurig.

Liverpool zegevierde eveneens, nog wel bij grote rivaal Everton op Goodison Park: 3-1. Crouch, Gerrard en Cissé zorgden voor de productie van de nummer drie op de ranglijst. Beattie deed iets terug. De thuisclub eindigde met negen man. Phil Neville en Arteta kregen ieder twee keer geel.

Wigan Athletic voegde mede dank zij Arjan de Zeeuw, die de defensie goed organiseerde, ook drie punten aan het totaal toe door West Ham in Londen met 2-0 te verslaan. Roberts en Camara troffen vlak voor rust doel.

Tip de redactie