Vlaar naar Feyenoord

ROTTERDAM - Ron Vlaar zet zijn voetbalcarrière voort bij Feyenoord. De Rotterdamse club maakte woensdag bekend dat de 20-jarige verdediger van AZ een contract heeft ondertekend voor 3,5 jaar. Dat gaat op 1 januari in.

Zijn Alkmaarse werkgever ging ervan uit dat de neo-international naar Engeland zou verhuizen, nadat overeenstemming was bereikt met Tottenham Hotspur over de transfer. Trainer Martin Jol liet echter weten niet op Vlaar te zitten wachten, omdat hij genoeg defensieve spelers tot zijn beschikking heeft.

Handtekening

Nadat Vlaar, die in 2005 ook internationaal doorbrak, woensdagmiddag medisch was goedgekeurd, zette hij in het Maasgebouw zijn handtekening onder de verbintenis met Feyenoord. Financieel directeur Onno Jacobs overhandigde het talent uit Hensbroek vervolgens diens eerste rood-witte shirt.

Vlaar wilde weg bij AZ doordat hij de laatste tijd weinig speeltijd kreeg. Zelf dacht hij dat Louis van Gaal hem op de bank hield omdat hij had geweigerd bij te tekenen. De coach ontkende dat pertinent. Ajax had belangstelling voor de jonge Noord-Hollander, maar het bod van 1 miljoen euro werd door de Alkmaarse clubleiding resoluut van de hand gewezen. Met de Spurs werd vervolgens wel overeenstemming bereikt over de transfersom.

Polshoogte

Vlaar ging vorige week poolshoogte nemen in Londen in gezelschap van zijn vader en zaakwaarnemer Oosterveer. Ook toen schermden zij al met belangstelling uit binnen- en buitenland. Woensdag bleek Feyenoord, toch vrij verrassend, de club van zijn keuze te zijn.

"Daar ben ik heel blij mee. Het heeft altijd mijn voorkeur gehad om voor een grote Nederlandse club te spelen. Dus toen Feyenoord belde, hoefde ik eigenlijk niet zo lang na te denken", lichtte Vlaar toe op de website van zijn nieuwe werkgever.

Verhelderend

De Rotterdamse aanwinst vertelde vooralsnog alleen telefonisch contact te hebben gehad met trainer Erwin Koeman. "Hij heeft me het een en ander uitgelegd over de gang van zaken en zijn manier van aanpak. Dat was heel verhelderend. Over mijn positie binnen de selectie hebben we het maar zijdelings gehad. Dat vond ik prima, want ik realiseer me dat ik het gewoon vanaf de eerste dag moet laten zien in Rotterdam."

NUwerk

Tip de redactie