LONDEN - Op weg naar de felbegeerde landstitel boekte Chelsea maandag voor eigen publiek een moeizame zege op Fulham: 3-2. Crespo tekende in de 74e minuut voor de derde en winnende treffer van de ploeg waarvoor Robben de hele wedstrijd speelde.

Het laaggeklasseerde Fulham maakte een achterstand van 2-0 ongedaan. Gallas en Lampard schoten Chelsea binnen 25 minuten naar een ogenschijnlijk veilige voorsprong. Fulham kwam terug via McBride (29e minuut) en Helguson (56e minuut). Crespo schonk Chelsea alsnog de zestiende zege in achttien competitiewedstrijden.

Na vier wedstrijden zonder zege en doelpunten boekte Arsenal weer eens een overwinning. De club won de uitwedstrijd bij Charlton Athletic met 0-1. Reyes zorgde in de 58e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Bergkamp hoorde niet bij de selectie. Van Persie ontbrak wegens een knieblessure.

Tottenham Hotspur vervolgde een goede serie met een thuiszege op Birmingham City: 2-0. Keane en Defoe zorgden voor de doelpunten van de club die onder leiding staat van trainer Jol. Davids speelde de hele wedstrijd en kreeg opnieuw een gele kaart.