MADRID - De zaterdag door een hartaanval getroffen voetballegende Alfredo di Stefano moet een bypassoperatie ondergaan. De 79-jarige voormalige ster van Real Madrid is hiervoor overgebracht van het ziekenhuis van Sagunto naar een kliniek in Valencia.

"Als zijn conditie is verbeterd, zal hij een operatie moeten ondergaan", aldus een medische verklaring van het ziekenhuis La Fe in Valencia. "Hij is daar op dit moment nog niet sterk genoeg voor. Tot die tijd maken we gebruik van een systeem dat zijn hart helpt en waardoor zijn lichaam goed kan functioneren."

Di Stefano werd in de nacht van vrijdag op zaterdag na hartklachten met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De artsen slaagden er daar in zijn toestand te stabiliseren. Hij bleef ook al die tijd bij kennis. De erevoorzitter van Real Madrid heeft ook bezoek kunnen ontvangen van de vertegenwoordigers van de Spaanse club.

Di Stefano is de succesvolste voetballer in de geschiedenis van Real Madrid. Hij leidde de Koninklijke tussen 1956 en 1960 naar vijf eindzeges op rij in de Europa Cup en in totaal acht Spaanse landstitels. De geboren Argentijn werd in 1957 en 1959 uitgeroepen tot beste voetballer van Europa.