MADRID - Voetballegende Alfredo di Stefano (79) is in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door een hartaanval. De arts van de voormalige ster van Real Madrid verklaarde zaterdagmiddag dat zijn toestand stabiel is. Hij moet nog wel tenminste 48 uur op de intensive care van het ziekenhuis in Sagnunto, in de buurt van Valencia, blijven. "Zijn conditie is verbeterd en hij is bij kennis. Hij is stabiel en ademt zelfstandig", aldus dokter Victoria de la Cueva.

De in Argentinië geboren Di Stefano leidde Real Madrid tussen 1956 en 1960 naar vijf eindzeges op rij in de Europa Cup en in totaal naar acht Spaanse landstitels. In 565 wedstrijden voor 'de Koninklijke' maakte hij 466 doelpunten. Hij werd in 1957 en 1959 uitgeroepen tot voetballer van Europa.

Dictator Franco

Di Stefano begon zijn professionele loopbaan bij River Plate Buenos Aires. Op 18-jarige leeftijd won hij de landstitel met de Argentijnse club. Na vier jaar in Colombia bij de club Millonarios vertrok hij in 1953 naar Europa. Hij zou daar eigenlijk gaan spelen voor Barcelona, maar door inmenging van de Spaanse dictator Franco tekende hij uiteindelijk bij Real. Di Stefano speelde zeven interlands voor Argentinië, maar koos daarna voor Spanje. Voor dit land kwam hij 28 keer uit waarin hij 31 maal scoorde.

Ook als coach had hij succes. Met Boca Juniors en Valencia behaalde hij het landskampioenschap. Di Stefano is ere-voorzitter van Real Madrid.