GRONINGEN - FC Groningen heeft de poorten van het Oosterpark-stadion met een tevreden gevoel definitief achter zich dichtgeslagen. De ploeg van trainer Ron Jans bereikte donderdagavond, voor het laatst op vertrouwde grond, de kwartfinales van het toernooi om de Gatorade Cup. Dat ging ten koste van FC Volendam: 3-0.

De wedstrijd was voor de bezoekers uit Noord-Holland heel snel voorbij. Groningen kwam na tien minuten al op voorsprong door Yuri Cornelisse. Het eerste kwartier was amper verstreken toen van een spannend duel helemaal geen sprake meer kon zijn. Danny Buijs zorgde tegen zijn oude club voor 2-0, die de hoop van de eerstedivisionist op een bekerstunt de bodem insloeg.

De vele Groningse supporters, die gewapend met fakkels in optocht naar de afgeschreven accommodatie waren getogen voor het 'echte' afscheid, vonden het prachtig. De thuisclub, ook in de competitie bezig aan een goede serie, controleerde de confrontatie maar liet het na verder afstand te nemen. Dat lukte pas tien minuten na rust door toedoen van de Zuid-Afrikaanse aanvaller Glen Salmon.

Scheidsrechter Van Hulten kon in het sportieve maar ongelijke duel, dat toch nog 12.100 toeschouwers naar het Oosterpark lokte, de kaarten op zak houden.