HEEMSKERK - Oud-voetbalinternational Loek Biesbrouck is dinsdagavond overleden. In de periode 1950-1954 kwam hij negentien keer uit voor het Nederlands elftal. Twaalf keer fungeerde hij als aanvoerder. Biesbrouck, die geruime tijd ziek was, werd 84 jaar. Dat heeft voetbalclub RCH uit Heemstede donderdag bekendgemaakt.

Biesbrouck speelde zijn volledige carrière bij RCH en werd enkele jaren geleden benoemd tot erelid. "Hij was niet alleen een begaafd voetballer, maar bovenal een sportman van uitzonderlijke klasse", schreef oud-RCH-lid en oud-minister Bram Peper in het jubileumboek ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de club.

"Een bescheiden persoonlijkheid die nochtans over een natuurlijk gezag beschikte, zowel binnen als buiten het veld." Biesbrouck stond in zijn hoogtijdagen in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Toch bleef de voetballer altijd RCH trouw: "Als je betaald voetbal speelt ben je geen sportman meer, maar een slaaf", verklaarde Biesbrouck zijn keuze destijds.