MADRID - Real Madrid is woensdag in de Spaanse Primera Division verder achterop geraakt. De ploeg uit de hoofdstad verloor in het eigen Bernabeu met 2-1 van Racing Santander. Het verschil met koploper Barcelona, dat dinsdag al met 2-0 won van Celta de Vigo, bedraagt inmiddels elf punten.

Begeleid door een striemend fluitconcert verlieten de vedetten van Real het veld nadat Santander, dat liefst zes basisspelers miste, te sterk was gebleken. Het was pas de vierde zege voor de middenmoter in het lopende seizoen.

Halverwege de eerste helft had verdediger Diaz de gasten aan de leiding gebracht, niet veel later gevolgd door een treffer van Melo. Halverwege de tweede helft slaagde Ronaldo erin de achterstand te verkleinen tot 2-1.

Een offensief in de slotfase leidde echter niet tot de gelijkmaker. Het betekende de vierde nederlaag van het seizoen voor "De Koninklijke" in het eigen stadion. Villarreal kwam met international Kromkamp in de basis niet verder dan 0-0 bij Málaga. Osasuna, naaste belager van Barcelona in de rangschikking, komt donderdag pas in actie.