NEUSS - Het raceteam Super Aguri heeft van de andere tien teams in de Formule 1 toestemming gekregen in 2006 mee te doen aan de strijd om de wereldtitel. Het team van voormalig Formule 1-coureur Aguri Suzuki had de concurrerende renstallen gevraagd of er bezwaren waren tegen een verlate inschrijving. Suzuki verklaarde woensdag dat de teams niet afwijzend hebben gereageerd.

Daarmee is de weg vrij voor het team om zich in te schrijven bij de internationale automobielfederatie FIA voor 2006. De bolides van de Japanse oud-coureur worden komend seizoen op technisch en financieel vlak gesteund door Honda. Een van de twee piloten is hoogstwaarschijnlijk de Japanner Takuma Sato. Hij reed afgelopen seizoen voor BAR.

De FIA had eerder een aanvraag tot inschrijving naast zich neergelegd omdat de nieuwe renstal niet op tijd de vereiste borgsom van 48 miljoen dollar (41,75 miljoen euro) op tafel kon leggen. Nu de financiën kennelijk geen probleem meer zijn, moest Suzuki als gevolg van de reglementen wel de toestemming van de concurrenten vragen.