EINDHOVEN - PSV is na de nauwelijks aanwezige winterstop nog actief op drie fronten. Dinsdagavond stootte de ploeg van Hiddink op geheel eigen wijze - op het oog moeiteloos - FC Twente met 3-0 uit het nationale bekertoernooi.

Omdat de club ook nog actief is in de Champions League en nog volop meedraait in de strijd op het landskampioenschap, gaat PSV een drukke tweede seizoenshelft tegemoet.

Basisplaatsen

PSV begon het bekerduel zonder Alex. De centrale verdediger heeft last van een bovenbeenblessure en kon tegen Twente niet meespelen. Hiddink had zijn elftal op meerdere plaatsen aangepast. Ball en Beasley, beiden terug van een kwetsuur, kregen een basisplaats. Ball speelde op de plaats van Lamey en Beasley nam de positie van Koné over.

De eerste helft was - zeker van Eindhovense zijde - niet bijster interessant. PSV speelde ongeïnspireerd en leek amper belang te hechten aan een overwinning en overwintering in de Gatorade Cup. Het was echter ook veelzeggend dat de Eindhovenaren met een voorsprong de rust haalden. PSV maakte dit seizoen al vaker doelpunten op momenten dat de ploeg niet in de wedstrijd leek te zitten.

Eerste doelpunt

De goal van Jefferson Farfan viel in de 45e minuut, nadat Cocu een verre trap in de richting van Vennegoor of Hesselink verzond. De Tukker kopte goed door op Farfan, die de bal in de draai achter doelman Boschker schoot.

Twente kreeg tot de goal van PSV de beste kansen. Zomer kopte uit een corner hard op de vuisten van keeper Gomes en de Gerritsen koos na een geslaagde individuele actie voor eigen succes in plaats van de bal naar de vrijstaande N'Kufo te spelen.

Gerritsen

De jonge Gerritsen was direct na rust opnieuw dicht bij een treffer, maar zag zijn schot vanaf de binnenkant van de paal terug het veld in kaatsen. De A-junior speelt pas een aantal weken in het eerste van FC Twente, maar kreeg van trainer Rini Coolen dinsdag het vertrouwen en beschaamde dat niet. Hij was tegen PSV de gevaarlijkste Twentse aanvaller.

Voorsprong PSV

Net als in de eerste helft leek Twente na rust aanvankelijk het beste van het spel te hebben. PSV maakte echter opnieuw het doelpunt. Uitgerekend Tukker Vennegoor of Hesselink - de laatste weken sowieso al goed op dreef - schoot de 2-0 achter Boschker. Op het randje van buitenspel rondde hij een rommelige aanval van PSV doeltreffend af.

De veilige marge van twee doelpunten gaf PSV daarna niet meer uit handen. De Eindhovenaren leunden comfortabel op de verdediging en rekenden volledig op de snelheid van de aanvallers. Hiddink bracht Koné nog in om het gevaar van de counter te vergroten. In de slotfase kwam PSV daardoor uiteindelijk nog op 3-0. In de laatste seconde van de wedstrijd tikte opnieuw Vennegoor of Hesselink een hoekschop achter Boschker: 3-0.