MAASTRICHT - Willem II blijft dit seizoen weinig bespaard. De verliezend bekerfinalist van vorig seizoen kon zich dinsdagavond niet voor de kwartfinales van het bekertoernooi kwalificeren. MVV, de nummer acht van de eerste divisie, bleek voor eigen publiek veel te sterk: 3-1.

MVV-speler Bryssinck zette de nummer voorlaatst van de eredivisie al na negen minuten op achterstand. Fehér maakte in de dertiende nog gelijk maar zag vervolgens machteloos toe hoe Miceli (44e minuut) en Gommans (74e minuut) de wedstrijd beslisten.

Willem II kan zich na de bekeruitschakeling volledig richten op de competitie. Een plaats in de nacompetitie lijkt voorlopig het hoogst haalbare voor de Tilburgers, die uit zestien competitiewedstrijden slechts negen punten hebben verzameld. Het verschil met nummer laatst RBC is slechts vijf punten. Nummer zestien Sparta heeft al zes punten meer dan Willem II.

Helmond

Helmond Sport plaatste zich als tweede club uit de eerste divisie voor de kwartfinale. De Brabanders waren net iets sterker dan Jong Ajax: 2-1. Bij een gelijke stand van 1-1 maakte Braber een half uur voor tijd de winnende treffer vooor Helmond Sport.

De Brabanders kwamen in de 39e minuut op voorsprong via Smeekes.

Poepon maakte in de 52e minuut gelijk. Jong Ajax beëindigde de wedstrijd met slechts negen spelers. Kok kreeg na tien minuten al een rode kaart. Vertonghen incasseerde in de 68e minuut zijn tweede geel kaart van de wedstrijd.