AMSTERDAM - De Stichting Spieren voor Spieren moeten het zonder de beschermheren Frank en Ronald de Boer stellen. De voetbaltweeling wil niet langer als beschermheer optreden voor de spierstichting omdat Rob Cohen uit de stichting is gezet. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag.

Cohen, zaakwaarnemer van Frank de Boer en schoonvader van Ronald de Boer, was als bestuurslid betrokken bij de Stichting Spieren voor Spieren. "Natuurlijk gaan Frank en Ronald niet meer meewerken. Dat is de eigen verantwoordelijk van de bestuurders die mij de laan hebben uitgestuurd", vertelt Cohen in het Algemeen Dagblad.

Cohen zou volgens het bestuur ten onrechte een rekening namens de spelers van het Nederlands elftal ingediend hebben voor hun medewerking aan een actie. Een gevolg van het bestuursconflict is dat de Staatsloterijshow tijdens de speciale sinterklaasuitzending de stichting buiten de deur houdt.

Naast een groot aantal spelers van het Nederlands Elftal zetten ook (oud-)coaches waaronder Michels, Van Gaal en Cruijff zich in voor de in 1998 opgerichte stichting.

Fundament

De stap van de broers De Boer is een klap in het gezicht van het stichtingsbestuur. "Zij zijn ons fundament, onze kurk, onze ijzersterke troef, maar ook onze zwakke schakel. Ons uitgangspunt is dat betaald voetbal Nederland zich inzet voor de stichting en als dat wegvalt hebben we absoluut een probleem", verklaart stichtingsvoorzitter Kees van der Graaf in de Rotterdamse krant.