LONDEN - Wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso rijdt in 2007 voor McLaren. Dat heeft het team maandag bekendgemaakt. De 24-jarige Spanjaard, die momenteel voor Renault rijdt, werd dit seizoen de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit.

Bekijk video: Modem/ Breedband

McLaren brengt de geruchtmakende transfer naar buiten, enkele dagen nadat de Britse formatie had bekendgemaakt dat Vodafone in 2007 titelsponsor zal zijn. "Het is fantastisch dat ons geloof in de kracht van de Vodafone McLaren-Mercedes wordt versterkt door de komst van de wereldkampioen", verklaarde teambaas Ron Dennis.

"We willen de beste zijn. De enige manier om dat te worden is door de beste werknemers, rijders en sponsoren aan te trekken." Ook Alonso zelf gebruikte superlatieven om zijn gevoel bij deze overgang te beschrijven: "McLaren heeft zo'n sterke wil om succesvol te worden. Het is de droom van elke formule 1-rijder om daar deel van uit te maken."

Het geduld van de Spanjaard wordt wel op de proef gesteld, omdat hij komend jaar nog in een Renault zijn mondiale titel moet proberen te verdedigen. "Natuurlijk vind ik het jammer dat ik Renault zal verlaten", sprak Alonso. "Maar soms krijg je mogelijkheden die gewoon te mooi zijn om te laten liggen."

McLaren doet in 2006 opnieuw beroep op Kimi Raïkkönen en Juan Pablo Montoya. Eén van hen zal eind 2006 plaats moeten maken voor Alonso. Insiders vermoeden dat het de Fin is die het team zal verlaten. Eerder dit jaar werd namelijk gefluisterd dat Raïkkönen al een contract bij Ferrari op zak zou hebben.