AMSTERDAM - Ajax heeft met Klaas Jan Huntelaar een akkoord bereikt over een overgang in de winterstop. De Amsterdamse club onderhandelt nog met Heerenveen over de afkoopsom.

Huntelaar sprak volgens zijn zaakwaarnemer in de eerste helft van het seizoen met Ajax, Feyenoord en AZ. De 22-jarige topschutter van de eredivisie zet zijn loopbaan het liefst bij Ajax voort. Hij komt naar zijn mening in Amsterdam het best tot zijn recht.

Centrumspitsen

De Amsterdamse club trok vorig seizoen nog 11 miljoen euro uit voor de centrumspitsen Rosenberg en Charisteas. Vooral de eerstgenoemde, uit Zweden afkomstig, presteert de laatste weken goed. Babel en Anastasiou acteerden dit seizoen ook al als centrumspits.

Struikelblok voor de overgang is de transfersom die Heerenveen voor de topschutter wil. Afgelopen seizoen vroeg voorzitter Riemer van de Velde nog 6 miljoen euro voor Huntelaar. De preses weet ook dat de spits, die zijn opleiding bij PSV genoot, dit seizoen veel beter presteert. Hij vraagt daarom een aanzienlijk hoger bedrag.

Het contract van Huntelaar bij Heerenveen loopt tot het einde van het volgende seizoen. De spits is op dit moment met veertien treffers topscorer van de eredivisie. Vorig seizoen trof hij zeventien keer doel voor de Friezen. Daarvoor was hij in de eerste divisie 26 keer trefzeker voor AGOVV.