MADRID - Real Madrid heeft zich opnieuw geblameerd in de Primera División. De Koninklijke kwam thuis tegen tien man van Osasuna niet verder dan 1-1. Bij de bezoekers werd Francisco Puñal al na vijftien minuten van het veld gestuurd na een vermeende elleboogstoot tegen Roberto Carlos.

Real zocht tegen de nummer twee van Spanje, Osasuna, op zijn dooie akkertje naar de openingsgoal en schrok zich dan ook rot toen Savo Milosevic plotseling de 0-1 binnenkopte. De Madrilenen kregen daarna ineens de geest en Roberto Soldado maakte in de 84ste minuut gelijk. Real was bij een aantal hachelijke momenten in de slotfase nog zeer dicht bij een overwinning.

Rode kaarten

De ene rode kaart die bij Osasuna werd getrokken, valt in het niet in vergelijking met het aantal bij het duel Racing Santander - Málaga CF. Daar vielen maar liefst vijf rode kaarten.

De wedstrijd (1-1) was een drukke aangelegenheid voor scheidsrechter Carlos Megía Dávila. De scheidsrechter gaf de eerste rode kaart aan Anderson Silva van Málaga in de 22ste minuut. Daarna volgden Vitolo (65') en Pablo Pinillos (71') van de thuisclub. Gerardo (79') trok de stand gelijk en mocht ook vertrekken. Twee minuten later overkwam David Aganzo hetzelfde. De beide doelpunten vielen voor rust en werden gemaakt door César Navas (0-1, 34') en Javi Casquero (1-1, 45').