MILAAN - Inter en AC Milan putten moed uit het gelijke spel van de onbetwiste koploper Juventus tegen Lazio Roma (1-1). Inter, tegenstander van Ajax in de Champions League, was oppermachtig bij Reggina (4-0) en AC Milan speelde thuis met Messina (4-0).

De achterstand van beide Milanese rivalen op de kampioen uit Turijn blijft desondanks groot: Inter op acht punten en AC Milan op negen. Fiorentina kwam bij Empoli niet verder dan 1-1 en moet nu als nummer vier in de serie A tien punten goedmaken op Juventus.

Inter is aan een sterke serie bezig. Tegen Reggina boekte de ploeg de vijfde zege op rij. De overwinning vorige week in de derby tegen AC Milan (3-2) zorgde ervoor dat Inter vol zelfvertrouwen naar Reggina ging. Bij rust stond er al 0-3 op het scorebord via treffers van Cordoba, Martins en Adriano. In de tweede helft deed Inter het rustig aan, maar Pizarro scoorde in blessuretijd nog wel 4-0.

AC Milan

Sjevtsjenko was weer de grote man bij AC Milan. Hij maakte tegen Messina twee treffers, de eerste voor rust uit een discutabele strafschop. Twee minuten na de pauze besliste de topschutter het duel: 2-0. In de slotfase zorgden Pirlo en Gilardino ervoor dat de aanhang tevreden naar huis ging. Seedorf liep tegen een gele kaart op.

Juventus leed zaterdagavond zeldzaam puntenverlies. Lazio hield in Rome de titelkandidaat op 1-1. Rocchi opende de score namens de thuisclub na ruim een kwartier. Trezeguet maakte nog voor rust gelijk. Lazio had de voorsprong te danken aan een blunder van de Franse verdediger Thuram. Hij schoof de bal in de voeten van Rocchi, die dankbaar profiteerde.

Mauri van Udinese haalde het einde niet in het uitdul tegen Chievo (0-2). Hij kreeg een rode kaart (2x geel). Bij Palermo - Livorno (0-2) haalde Ferri van de thuisploeg ook het einde niet.