ROTTERDAM - Michäella Krajicek en Raemon Sluiter hebben zondag op succesvolle manier het tennisjaar afgesloten. De twee veroverden in het Topsportcentrum in Rotterdam ten koste van respectievelijk Elise Tamaëla en Melle van Gemerden de eindzege in de nationale Masters.

Voor Krajicek betekende de prolongatie van haar titel een bekroning op het jaar van haar definitieve internationale doorbraak. De halfzus van Wimbledonkampioen Richard Krajicek pakte in Tasjkent haar eerste toernooizege op de WTA-tour en kwam de top honderd van de wereldranglijst binnen. Haar opmars werd in juni wel even onderbroken door de knieblessure die ze opliep bij het grastoernooi in Rosmalen. Na een operatie aan de knie kwam Krajicek ijzersterk terug en haalde ze de finale van het toernooi in Hasselt.

Mede door het beperkt aantal toernooien dat ze als 16-jarige op het hoogste niveau mag spelen, tenniste Krajicek voor de Masters enige tijd niet in wedstrijdverband. Maar het gebrek aan ritme brak haar in Rotterdam geen moment op. In de halve finales rekende ze overtuigend met twee keer 6-1 af met Seda Noorlander. In de eindstrijd had ze weinig moeite met Tamaëla.

"Het is heel mooi om deze titel weer te winnen", vond Krajicek. "Ik wilde deze week vooral veel wedstrijden spelen en dat is zeker gelukt. Dit is een goede voorbereiding voor de Australian Open." Krajicek reist op tweede kertdag al naar Australië. Ze doet daar eerst samen met Peter Wessels mee aan de Hopman Cup. In de voorbereiding op het eerste grandslamtoernooi speelt ze ook nog in Hobart.

Sluiter

Raemon Sluiter gaf met zijn eindzege bij de Masters de aanzet voor een nieuwe start. De Rotterdamse publiekslieveling kende een weinig succesvol seizoen. Mede met behulp van meditatie heeft hij rust in zichzelf gevonden en dat straalde hij de afgelopen week ook uit op de baan. Sluiter hoopt deze lijn het komende jaar op het internationale circuit te kunnen doortrekken.

In de halve eindstrijd rekende Sluiter met twee keer 6-4 af met Van Scheppingen. In de finale gaf hij Melle van Gemerden geen kans: 6-3 6-3.