AMSTERDAM - Yvonne Hijgenaar heeft zondag bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen haar derde titel veroverd. Hijgenaar won het onderdeel keirin voor Kristy Miggels en Cindy Groen. Hijgenaar won eerder dit weekeinde al de sprint en de 500 meter tijdrit.

Ook Adrie Visser veroverde zondag in de puntenkoers haar derde titel. De renster uit Wieringerwerf verdedigde met succes haar titel. Het zilver was voor Marlijn Binnendijk, Roxanne Knetemann won brons. Visser werd eerder al nationaal kampioene op de scratch en de individuele achtervolging.

Ze haalde in de individuele achtervolging eerder zondag Marlijn Binnendijk in, die zilver won. Het brons was voor Roxane Knetemann, die te sterk was voor Susan Bosman. Visser pakte zaterdag al de titel op het onderdeel scratch.

Terpstra

Bij de mannen heeft Niki Terpstra zondag tijdens de nationale baankampioenschappen de titel veroverd op de individuele achtervolging. De wielrenner bleek in de finale te sterk voor Levi Heimans. Het brons ging naar Wim Stroetinga.