CADIZ - FC Barcelona gaat onverdroten door met winnen, thuis maar even gemakkelijk op vreemd terrein. Het sterrenteam van de coaches Rijkaard en Ten Cate liep zaterdagavond, ook zonder de grieperige Ronaldinho, fluitend voorbij Cadiz: 1-3.

De thuisclub, die zal moeten vechten tegen degradatie maar vooralsnog in een groot gezelschap, mocht een half uur hopen op een stunt. Toen opende Giuly de score. Eto'o maakte er vlak voor rust uit een strafschop 0-2 van. De topschutter uit Kameroen bracht vlak na de hervatting, op aangeven van Messi, zijn seizoenstotaal op 15 doelpunten. Milosavljevic vierde de tegentreffer in de slotminuut met de fans als een kampioenschap.

Real Madrid

Osasuna, dat tot dusver zeer verrassend gelijke tred hield met Barça, speelde zondagavond gelijk bij Real Madrid: 1-1. Daardoor is Rijkaards team nu twee punten los op de ranglijst. Hoewel de Koninklijken in het Bernabeu-stadion vrijwel de gehele wedstrijd het initiatief hadden, was het Osasuna dat diep in de tweede helft op voorsprong kwam. Real maakte niet veel later gelijk.

Real Madrid werd op de ranglijst tijdelijk gepasseerd door Deportivo la Coruña, dat omhoog is geslopen in de Primera Division. Dat ging zaterdag ten koste van Celta de Vigo, dat voor eigen publiek opmerkelijk weinig had te vertellen: 0-3.

Voor Deportivo troffen Tristan (strafschop), Valeron en Capdevila doel. Tristan miste ook nog een penalty. Celta kwam halverwege de eerste helft al in grote problemen doordat doelman Jose Manuel Pinto uit het veld werd gestuurd wegens het neerhalen van Munitis.

Real Betis, in februari tegenstander van AZ in de strijd om de UEFA Beker, verloor met 2-0 uit tegen Bilbao. Het staat onderaan in het klassement.