AMSTERDAM - Yvonne Hijgenaar en Tim Veldt zijn na twee dagen de succesvolste deelnemers aan de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen in Amsterdam. Hijgenaar won zaterdag de 500 meter tijdrit, Veldt het onderdeel keirin. De andere titels waren voor Adrie Visser (scratch) en Niki Terpstra (puntenkoers).

Hijgenaar, vrijdag al goed voor goud op de sprint, won de 500 meter tijdrit in 34,95, een baanrecord. Tweede werd Willy Kanis in 35,48. Het brons was voor Cindy Groen: 36,86.

Veldt

Tim Veldt, vrijdag al succesvol op de kilometer tijdrit, werd winnaar van een tumultueus verlopen finale bij het keirin. In de slotronde werd titelverdediger Theo Bos door zijn maatje Teun Mulder dermate gehinderd dat hij prolongatie kon vergeten. Het kostte Mulder, wereldkampioen op het onderdeel, zijn derde plaats wegens deklassering. Het zilver was voor Patrick Bos, Sebastiaan Baanders kreeg nu het brons.

Visser

Adrie Visser werd net als vorig jaar kampioene op het onderdeel scratch. De wielrenster uit Wieringerwerf bleef Marlijn Binnendijk en Roxane Knetemann voor. Niki Terpstra volgde Peter Schep op als nationaal kampioen puntenkoers. Terpstra won met overmacht voor Wim Stroetinga en Geert Jan Jonkman.