EINDHOVEN - Willem II kwam zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV vroeg op voorsprong, maar slaagde er daarna niet in om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Op routine en kwaliteit liep PSV daarna eenvoudig uit naar 4-1.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voor Willem II, dat zich het hele seizoen zwalkend door de eredivisie beweegt, was een mooie primeur weggelegd in het Philips Stadion. Het was dit seizoen nog geen enkele club gelukt om op eigen kracht een doelpunt te maken in een wedstrijd tegen PSV.

Ceesay

Alleen Vitesse scoorde in Eindhoven, maar had daar toenPSV-verdediger Alex voor nodig. Willem II, vorige week tegen SC Heerenveen ook uitbundig gestart (0-3 na 26 minuten), lukte dat wel. Jatto Ceesay rondde na 15 minuten een fraaie counter af en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Hiddink

"Een zeer grote slordigheid", zei Hiddink na de wedstrijd. "Dat mag ons niet gebeuren, zeker niet omdat onze maatstaf internationaal hoger ligt. Na de 1-0 haalden we het duel uiteindelijk eenvoudig naar ons toe, nadat we een tandje opschakelden. We lopen uit naar 4-1, maar die score had hoger moeten zijn als we iets geconcentreerder hadden gespeeld. Nu lag het tempo te laag. Maar uiteindelijk weten we toch wel dat we scoren."

Vennegoor of Hesselink

Na de goal raakte PSV nooit in paniek. De vroege achterstand werd vier minuten later alweer weggepoetst door Jan Vennegoor of Hesselink, na een goede vrije trap van Jason Culina. Vlak voor de pauze maakte de Tukker zijn tweede goal van de avond: 2-1. Met zijn twee goals tegen Willem II staat zijn seizoentotaal inmiddels op zes. Daarmee staat hij in aantal gelijk met Koné. Alleen Farfan maakte dit seizoen meer treffers in de eredivisie. Hij is met tien doelpunten clubtopscorer.

Goalgetter

De kleine Peruviaan ontwikkelt zich dit seizoen steeds meer tot een echte goalgetter. Vorig seizoen maakte hij acht doelpunten, nu staat de teller na zestien wedstrijden al op tien. Tegen Willem II bereidde voor rust de 2-1 van Vennegoor of Hesselink voor. In de 63e minuut tilde hij zelf de stand naar 3-1.

Rood

In de tweede helft had Willem II niets meer in te brengen tegen PSV. Een kwartier voor tijd raakte de ploeg ook verdediger Wau nog kwijt door een rode kaart. Hij schopte de doorgebroken invaller Beasley tegen de grond, waarna de goed leidende Belg Allaerts niet anders kon doen dan hem van het veld te sturen.

Hiddink benutte de veilige marge van 3-1 om een aantal geblesseerde spelers terug te laten keren in het elftal. Väyrynen, deze zomer overgenomen van SC Heerenveen, kreeg twintig minuten speeltijd. De Fin raakte in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Heracles geblesseerd, maar is inmiddels weer wedstrijdfit. Ook Ball, die vlak voor het sluiten van de transfermarkt werd overgenomen van Glasgow Rangers, viel in. Ook hij raakte vrijwel direct na zijn aankomst in Brabant gekwetst.

Väyrynen bekroonde zijn rentree in de allerlaatste minuut met een doelpunt, op aangeven van Vennegoor of Hesselink. Alleen voor keeper Zois maakte hij geen fout en schoot PSV naar een comfortabele 4-1.

"Dat is het goede nieuws van vanavond", aldus Hiddink. "De selectie loopt steeds voller. Jongens die langdurig weg zijn geweest, keren weer terug. Dat is goed. Al met al is het een reguliere overwinning geworden. Niets meer dan dat."