BIRMINGHAM - Met de tweede competitiezege binnen vier dagen verlaagde Manchester United zaterdagmiddag de druk op de veel bekritiseerde trainer Ferguson weer enigszins. De vroegtijdig in de Champions League uitgeschakelde club geldt na de overwinning op Aston Villa (0-2) nog steeds als de belangrijkste uitdager van landskampioen en koploper Chelsea.

Manchester United heeft zes punten minder dan de grote favoriet voor de titel. Chelsea heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld. De club moet zondagmiddag op bezoek bij Arsenal. "En dat is geen makkelijke opgave", blikte Ferguson vooruit.

Foutjes

De oefenmeester kreeg de afgelopen weken veel kritiek. In ogen van veel supporters kan Ferguson zijn spelers niet meer motiveren en beter maken. "Maar ook vandaag hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen", aldus Ferguson. "We moeten onze wedstrijden blijven winnen en hopen dat Chelsea foutjes maakt."

Topschutters

Van Nistelrooij had wederom een grote rol in de zege van Manchester United. De spits maakte in de tiende minuut de openingstreffer. Rooney besliste het duel na rust. Van Nistelrooij is met dertien competitietreffers topschutter van de Engelse competitie.

"Natuurlijk hebben we het de afgelopen weken moeilijk gehad", aldus Van Nistelrooij. "Maar we zijn wel weer op de goede weg. We hebben vandaag goed gevoetbald. Dat moeten we blijven doen. Dan is nog alles mogelijk." Na vijf nederlagen op rij won Wigan Athletic weer eens een competitiewedstrijd. De ploeg versloeg voor eigen publiek Charlton Athletic: 3-0. Camara maakte alle doelpunten.

Bolton Wanderers handhaafde zich in de subtop door een uitzege bij Everton: 0-4.

Newcastle United beleefde weinig problemen bij West Ham United: 2-4. De ploeg dankte de zege aan beide spitsen. Owen scoorde driemaal, Shearer was een keer succesvol.