CHENNAI - Oranje heeft zaterdag in Chennai twee belangrijke individuele hockeyprijzen in de wacht gesleept. Teun de Nooijer (Bloemendaal) werd gehuldigd als beste speler van het jaar.

Ploeggenoot Robert van der Horst (Oranje Zwart) werd uitgeroepen tot het grootste talent van 2005. Beide spelers van het Nederlands elftal kregen van hun collega's bij de Champions Trophy in India de meeste stemmen.

De Nooijer

Voor De Nooijer (29) was het zijn tweede uitverkiezing tot beste speler van de wereld. Eerder viel die eer hem in 2003 te beurt. "Deze tweede onderscheiding is heel speciaal", liet de 315-voudige international weten. "Bij de eerste keer wist ik vooraf dat ik had gewonnen, omdat ik speciaal voor de uitreiking naar Australië moest vliegen. Nu had ik deze prijs echt niet verwacht. Dat maakt het des te leuker."

De Nooijer is na Stephan Veen (1998 en 2000) de tweede Nederlandse hockeyer die de prestigieuze titel voor de tweede keer in ontvangst mocht nemen. De internationale hockeyfederatie (FIH) begon met de uitverkiezing in 1998. "Het is heel speciaal voor het Nederlandse hockey dat Robert van der Horst de andere prijs heeft gewonnen", merkte De Nooijer op.

Bolhuis

Bondsvoorzitter André Bolhuis was dezelfde mening toegedaan. "Nu ook nog zondag de Champions Trophy winnen tegen Australië en dan kunnen we naar huis", sprak de oud-international triomfantelijk.