NYON - PSV stuit in de achtste finale van de Champions League op een oude bekende. De landskampioen moet het opnemen tegen Olympique Lyon, de Franse club die vorig seizoen in de kwartfinale na een strafschoppenserie werd bedwongen. Ajax treft Internazionale, de huidige nummer twee van de Italiaanse Serie A.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zowel PSV als Ajax start met een thuiswedstrijd. De Eindhovense club treedt op 21 februari op als gastheer van Olympique Lyon. De return staat voor 8 maart op het programma. Ajax ontvangt Internazionale op woensdag 22 februari. De Amsterdammers spelen op 14 maart in Milaan.

Beide Nederlandse deelnemers aan de achtse finales van de Champions League waren op het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon liever aan een andere opponent gekoppeld. PSV en Ajax hadden graag titelhouder Liverpool ontmoet.

Hiddink

"Maar een loting kan je nu eenmaal niet sturen", sprak trainer Hiddink van PSV. "Vorig seizoen wonnen we na strafschoppen. Nu moeten we voorkomen dat ze geen revanche nemen. Ik vind het een nadeel dat we met een thuiswedstrijd beginnen. Vorig seizoen konden we het in de tweede wedstrijd voor eigen publiek steeds afmaken. Nu moeten we in het eerst duel al afstand nemen", aldus de oefenmeester die voor het eerst in de Champions League over Koné EN Culina kan beschikken."

Blind

Ajax stuit op Internazionale, de club waar sterren als Adriano, Figo, Veron, Recoba, Zanetti en oud-Feyenoorder Cruz onder contract staan. "Ik vind het een zware maar mooie loting", aldus trainer Blind. "Natuurlijk zijn we geen favoriet maar we hebben altijd een kans. Het zijn namelijk maar twee wedstrijden. Ik denk dat het een mooie ervaring voor dit jonge Ajax kan worden."

Trainer Rijkaard van Barcelona moet het net als vorig seizoen tegen Chelsea opnemen. De oefenmeester werd vorig seizoen nog door de Engelse kampioen uitgeschakeld. Bayern München stuit op AC Milan en Real Madrid treft Arsenal.

De overige duels zijn:
Glasgow Rangers - Villarreal
Benfica - Liverpool
Werder Bremen - Juventus.