GLASGOW - Roy Keane zet zijn voetballoopbaan zoals verwacht voort bij Celtic. De Schotse club maakte donderdag bekend de 34-jarige Ierse middenvelder tot medio 2007 te hebben gecontracteerd. Keane vertrok vorige maand bij Manchester United na een dienstverband van twaalf jaar.

De middenvelder reageerde donderdag opgetogen: "Ik denk dat dit een mooie overgang is voor mij. Het was belangrijk om even de tijd te nemen om tot deze beslissing te komen, maar ik heb er erg veel zin. Ik hou van de druk die het spelen bij een topclub met zich meebrengt. Spelen bij Celtic is een nieuwe uitdaging, in een nieuwe omgeving en ik ben erg blij met mijn keus."

Keane werd de laatste weken na zijn vertrek bij Manchester United aan tal van clubs gelinkt. Naast Bolton Wanderers en Everton was ook Real Madrid in de markt voor Keane: "Er waren veel speculaties de laatste weken en ik heb met alle trainers van de geïnteresseerde clubs gesproken. Madrid heeft me uitgelegd dat ze nog een week wilden wachten. Maar ik wilde deze week een beslissing nemen en dat heb ik ze verteld."

Dat Keane voor Celtic koos had niets met geld te maken, zei hij donderdag. "Het is alles behalve een financiële keus, verre van dat. Er is veel over me geschreven. Over mijn leeftijd en over mijn blessures. Veel mensen denken dat ik al 94 ben, maar ik ben pas 34.

Ik hoop dat ik een aantal mensen kan verrassen de komende tijd."