RIJSWIJK - CSKA Moskou is er woensdag niet in geslaagd de derde ronde van de UEFA-Beker te bereiken. De winnaar van de editie 2004/2005 strandde in groep F, waarin het als vierde eindigde achter Olympique Marseille , Levski Sofia en SC Heerenveen.

De Russische ploeg had nog een kleine kans zich te plaatsen, maar was afhankelijk van resultaten in andere wedstrijden. De winst van Heerenveen op Levski Sofia betekende definitieve uitschakeling voor de bekerhouder.

In groep H sneuvelde de Turkse topclub Besiktas, ondanks een 3-1-overwinning op het Portugese Vitoria Guimaraes. Sevilla en Bolton Wanderers, die onderling 1-1 speelden, plaatsten zich wel. Net als de Russische ploeg Zenit St. Petersburg, dat als tweede eindigde in de groep.

Rode Ster Belgrado en Tromso zijn de afvallers in Groep E. RC Strassbourg, AS Roma en FC Basel plaatsten zich wel. Roma won in het laatste duel met 3-1 van FC Basel, RC Strassbourg speelde met 2-2 gelijk tegen Rode Ster.

In groep G was alles al beslist. Rapid Boekarest, Sjaktar Donetsk en VfB Stuttgart zijn ook na de winterstop nog actief in Europa.