TILBURG - Duels tussen Willem II en FC Utrecht kennen vaak een spectaculair verloop, maar woensdag viel er nauwelijks iets te beleven. De competitiewedstrijd die wegens het overlijden van Di Tommaso was uitgesteld, eindigde in 0-1. Broerse, die de Fransman achterin vervangt, zorgde in de laatste minuut voor de winnende treffer.

Door de nederlaag raakt Willem II verder in de problemen. De Tilburgers voetballers blijven voorlaatste op de ranglijst met negen punten. Willem II gaat zaterdag op bezoek bij landskampioen PSV, waarna een ruime week later het uitduel tegen Feyenoord wacht.

Uniek feit

Willem II-trainer Zwamborn liet tegen FC Utrecht dezelfde elf spelers beginnen als tegen SC Heerenveen (3-3) zaterdag. Een uniek feit, in februari speelde Willem II voor het laatst twee achtereenvolgende duels in dezelfde opstelling.

Dat dat daarna niet vaker gebeurde had enerzijds te maken met de personele problemen waar de vertrokken coach Maaskant veelvuldig mee te maken kreeg. Anderzijds zegt het iets over het rommelige, onduidelijke beleid dat de trainer voerde bij Willem II.

Maaskant

Niet alleen Maaskant mag worden aangekeken op de tegenvallende voorlaatste plaats waar Willem II nu staat. Het aankoopbeleid van de laatste paar seizoenen was geen succes. Zo zaten zowel Kerekes, Reuser, Smit als Kolsi (spelers die dit of vorig seizoen zijn aangetrokken of gehuurd) tegen FC Utrecht op de bank. Kreek, een van de andere aankopen, besloot vorige week zelfs te stoppen met voetbal nadat hij in het duel met NEC voor de zoveelste keer in korte tijd te maken kreeg met blessureleed.

Voor begin van het duel tegen FC Utrecht nam Willem II afscheid van de oud-aanvoerder. Kreek leverde zijn contract zelfs in, zodat Willem II de financiële ruimte krijgt om een vervanger aan te trekken. Voorzitter Jan Vullings bedankte de Amsterdammer: "Dat kom je niet vaak meer tegen in de voetballerij."

Blessuregeval

Het duel was pas een kwartier onderweg toen Willem II opnieuw te maken kreeg met een blessuregeval, in de verdediging. Victoria kon na een ongelukkige actie niet meer verder. Kort voor rust viel ook Van der Struijk, de andere centrale verdediger, geblesseerd uit.

Het waren in de eerste helft direct ook de enige momenten van opwinding. De eerste echte kans kwam pas tien minuten na rust toen Nelisse stuitte op doelman Zois. Ook daarna gebeurde er voor beide doelen bijzonder weinig. Tot Broerse in de laatste minuut precies op de goede plaats stond: 0-1.