ROTTERDAM - Ze is op zoek naar een rijke man om genoeg geld te hebben om in een dierenasiel te gaan werken. Zo lang dit niet het geval is, tennist zij maar door. Woensdag won de 31-jarige Seda Noorlander, nadat een jaar niets van haar was vernomen, in de eerste ronde van de KNLTB Masters te Rotterdam van de 17-jarige Nicole Thijssen: 7-6 (tiebreak 7-4) 6-3. "Hoeveel geld is deze winst waard? Iets van 400 euro?"

Globetrotter Seda Noorlander opereert weer vanuit Scheveningen, want de relatie met haar Braziliaanse vriend/coach is voorbij. Tennissen doet ze nog steeds graag, ook al is ze afgezakt naar positie 326 op de WTA-wereldranglijst. "Ik vind het lekker om tennis te spelen. Qua leeftijd is het nog best okay. Als iemand mij zou sponsoren, kan ik er nog een jaar tegenaan in de grotere toernooien. Nu moet ik de challengers aflopen, maar daar verdien ik geen reet."

Noorlander boekte in 2004 en 2005 weinig resultaten. In 2003 deed ze (op Wimbledon) voor het laatst aan een grandslam mee. Steeds terugkerende schouder- en polsblessures hinderden de excentrieke Haagse speelster danig. Maar stoppen? Nee. "Als de blessures weer terugkomen, denk ik er aan om ermee op te houden. Internationaal dan, want ik kan in Frankrijk nog best goed verdienen met tennis. Dit jaar speelde ik voor Rennes de finale van de competitie en won ik van Sandrine Testud."

Dierenasiel

Twee jaar geleden zei ze een werkzame toekomst voor zichzelf in een dierenasiel te zien. "Zoveel verdient poepscheppen niet dat je er alles van kunt betalen. Een rijke man zou daarom niet gek zijn. Met het oog op later heb ik in Amerika een opleiding tot tennisleraar gevolgd. Maar of ik ooit tennisles ga geven, weet ik nu echt nog niet."