HEERENVEEN - Klaas Jan Huntelaar is woensdag weer aanvalsleider bij Heerenveen in het cruciale UEFA-bekerduel met Levski Sofia. De spits begon zaterdag tegen Willem II (3-3) op de bank om zijn knie te ontzien. Door de achterstand tegen de Tilburgers moest Huntelaar na rust toch in het veld. Met twee doelpunten maakte hij de 1-3 ongedaan.

Heerenveen moet tegen de Bulgaren winnen om kans te maken op de derde ronde van de UEFA-beker. Dan nog zijn de Friezen afhankelijk van het resultaat bij Olympique Marseille - Dinamo Boekarest.

Als de Roemeense ploeg van Marseille wint, ligt Heerenveen eruit. Bij 0-0 in Frankrijk is 1-0 tegen Levski genoeg op basis van de UEFA-puntenranglijst. Bij elke andere gelijke stand in Marseille moet Heerenveen met minimaal twee doelpunten verschil van Levski winnen. Olympique en Levski zijn in groep F al geplaatst voor de derde ronde, maar strijden nog om plaats één in de poule.

"We weten wat we tegen Levski moeten doen. Ik heb er vertrouwen in dat we winnen. We zijn Europees een stuk volwassener geworden. Vorig seizoen tegen Benfica uit had je nog dat Calimero-gevoel. Dat heb ik nu niet. Tegen Dinamo en CSKA Moskou hadden we meer kunnen behalen dan 0-0. Ook tegen Olympique hadden we bijna een punt, maar verlies je in de slotfase met 0-1. We hebben dus goed gespeeld tegen clubs van naam. Maar ook Levski is een geduchte tegenstander. Vanuit een gesloten defensie gokken ze op de counter", aldus Verbeek.

De Zweed Nilsson begint tegen Levski op de bank. Hij is zijn plaats kwijt aan Huntelaar. Verdediger Seip, die tegen Willem II op de tribune zat, is reserve. Hij was boos omdat trainer Verbeek hem tegen Willem II passeerde. De opstelling van Heerenveen: Vandenbussche; Henrico Drost, Hansson, Breuer en Jeroen Drost; Bosvelt, Bruggink en Pranjic; Yildirim, Huntelaar en Samaras.