WOERDEN - De Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de weg vinden volgend jaar in en rond Maastricht plaats. Het NK staat op 24 en 25 juni 2006 op de kalender. Onderdeel van het parkoers van 11,5 kilometer vormt de Sint Pietersberg. Dit hebben de gemeente Maastricht en het sportmarketingbureau Top Sports Group maandag bekendgemaakt. De overeenkomst heeft de duur van één jaar, met een optie voor nog twee jaren.

De afgelopen drie jaar was Rotterdam de plaats van handeling van het NK. Daarvoor was Nijmegen twee keer gastheer. De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie KNWU had het sportmarketingbureau gevraagd selectieve parkoersen voor te dragen. Dat is gebeurd met medewerking van de gemeente Maastricht.

Bondscoach Egon van Kessel toonde zich maandag tevreden met de nieuwe locatie. "Het parkoers is attractiever voor het publiek en de renners. Elke wielerliefhebber kan volop strijd verwachten."

De start en finish van de titelstrijd ligt nabij de Markt in Maastricht. Naast de Sint Pietersberg is er nog een klim in het parkoers opgenomen, de Bieslanderweg in Maastricht. Die kent een stijgingspercentage van 4 tot 6.