TRIEST - Marleen Veldhuis heeft zondag bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Triëst de snelste tijd neergezet in de series van de 50 meter vrij. De titelverdedigster op deze afstand tikte in 24,76 aan. Hinkelien Schreuder, vorig jaar winnares van het brons, kwalificeerde zich met de derde tijd van 24,87 voor de halve eindstrijd.

Debutante Ranomi Kromowidjojo kwam met 25,51 tot de vijftiende tijd, maar viel als slechtste Nederlandse af.

Heemskerk

Femke Heemskerk en Chantal Groot zijn zondag bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Triëst gestrand in de series van de 200 meter vrij. Heemskerk liet met 1.59,47 een dertiende tijd noteren. Ook Groot kwam met 2.00,31 niet bij de beste acht voor een plaats in de finale.

Tamminga

Bastiaan Tamminga en Mark Veens hebben zich zondag bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Triëst verzekerd van een plaats in de halve finales van de 50 meter vlinderslag. Tamminga realiseerde met 23,76 de zesde tijd in de series. Veens ging met 23,95 als veertiende door naar de halve finales later zondag.

Van Aggele

Robin van Aggele en Thijs van Valkengoed zijn zondag bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Triëst uitgeschakeld in de series van de 200 meter schoolslag. Met tijden van respectievelijk 2.11,18 en 2.14,13 wisten de twee zich niet bij de beste acht voor een plaats in de finale te scharen.