LEIPZIG - Bondscoach Guus Hiddink van Australië moet het op het wereldkampioenschap opnemen tegen Brazilië, Kroatië en Japan. "Makkelijk wordt het niet, maar ik denk dat we de tweede ronde kunnen bereiken."

"Brazilië is natuurlijk de grote favoriet voor de eindzege. Tegen die ploeg moeten we gewoon lekker gaan voetballen. Kroatië en Japan zijn tegenstanders van een ander kaliber. Daar hoeven we volgens mij niet van te verliezen."

Kans

Bondscoach Dick Advocaat van Zuid-Korea is tevreden met de loting voor het WK voetbal in Duitsland. De Aziaten stuiten in de eerste groepsronde op Frankrijk, Zwitserland en Togo. "Ik denk dat we een goede kans hebben", aldus Advocaat.

Wonderen

"Frankrijk en Zwitserland ken ik goed. Voor het WK weet ik ook alles over Togo. Zuid-Korea is voor geen enkele ploeg een goede tegenstander. Je wint niet zo maar van ons. De mensen moeten echter ook geen wonderen van ons verwachten. Dit WK laat zich niet vergelijken met dat van vier jaar geleden in Zuid-Korea en Japan. Ik vind dat we goed hebben geloot. Het Nederlands elftal heeft het in mijn ogen heel zwaar getroffen."

Beenhakker

Met een stralend gezicht keek bondscoach Leo Beenhakker van Trinidad en Tobago vrijdagavond naar de loting voor het WK in Duitsland. "We mogen tegen Engeland, Zweden en Paraguay spelen. Prachtig toch."

"We kennen onze plaats. We zijn geen favoriet voor de eindzege, maar we gaan wel heel erg ons best doen. Engeland is voor mij de favoriet voor de groepszege. De wedstrijd tegen Zweden is mooi omdat Ibrahimovic daar in de spits staat. Met hem heb ik een speciale band: Ik heb hem naar Ajax gehaald."