LONDEN - Tot tevredenheid van trainer Blind verliet Ajax woensdagavond met opgeheven hoofd het speelveld van Highbury. Uitgezonderd een gemiste strafschop van Henry kwamen de Amsterdammers tegen de veredelde tweede keus van Arsenal niet in de problemen.

Het doelpuntloze gelijkspel, hoe nietszeggend voor de eindstand van de al lang besliste groep B van de Champions League dan ook, biedt volgens de oefenmeester vertrouwen voor de komende uitwedstrijden in de competitie tegen Vitesse en NAC.

Teamprestatie

"Ik vind dat we een goede teamprestatie hebben geleverd", stelde Blind na afloop. De spelers hebben met lef en strijd gespeeld. Daar ben ik heel tevreden over. Jammer is dat we voorin weinig hebben kunnen afdwingen. We hebben nauwelijks kansen gekregen. Voorin werden we door een gebrek aan raffinement geplaagd."

Blind besefte dat de meeste ploegen op meer weerstand stuiten wanneer ze bij Arsenal op bezoek gaan. Trainer Wenger hield basisspelers als Bergkamp, Cole, Cambell, Lehmann, Ljungberg en Pires op de tribune. Van Persie speelde alleen de laatste twintig minuten mee. Cesc Fabregas mocht op de bank uitrusten.

Kansen

Toch kreeg Arsenal betere kansen dan Ajax. De beste mogelijkheid was voor Henry die in de 45e minuut een strafschop miste. "Hij kan dat beter nu als zaterdag tegen Newcastle United doen", schetste trainer Wenger het belang van de ontmoeting tegen Ajax.

Trainer Blind hield Trabelsi en De Jong aanvankelijk op de bank. Het duo kreeg al vlug speeltijd omdat Grygera en Maduro binnen het half uur geblesseerd uitvielen. "Ik vrees dat ze zondag Vitesse niet halen", aldus Blind.

Amsterdammer

De oefenmeester betreurt het vertrek van De Jong aan het einde van het seizoen. "We hadden hem er graag bij gehouden. Hij is een echte Amsterdammer en een echte Ajacied. Bovendien is De Jong op veel posities inzetbaar. Hij heeft echter anders besloten."

Blind: "Ik ken zijn beweegredenen niet allemaal. Misschien heeft hij wel een fantastische aanbieding van een mooie club. Ik heb niet alleen als trainer met hem gepraat. Ik heb ook als voetballer met hem gesproken. Ik was gebleven."

"De Jong kan nog veel belangrijker voor Ajax worden. En dan komt er ook nog wel een mooie club. Helaas denkt hij daar zelf anders over. Wij van Ajax kunnen niet anders dan zijn beslissing respecteren. Maar we vinden het wel jammer dat hij weg gaat."