LONDEN - Trainer Danny Blind van Ajax kan woensdagavond tijdens de uitwedstrijd in de Champions League tegen Arsenal niet over Urby Emanuelson beschikken. De linksback krijgt rust en is in Amsterdam achtergebleven.

Trainer Wenger van Arsenal houdt meer basisspelers aan de kant. Doelman Lehmann, Cambell, Cole, Bergkamp, Ljungberg en Pires komen tegen Ajax niet in actie. Van Persie vormt samen met Henry het spitsenkoppel van Arsenal. Owusu Abeyie begint op de bank.

Highbury

Arsenal is al zeker van de groepszege. Ajax kan de tweede plaats niet meer ontgaan. De Amsterdammers spelen vermoedelijk voor de laatste keer op Highbury. Arsenal neemt vanaf volgend seizoen intrek in het nieuwe Emirates Stadium, dat voor een bedrag van ruim 400 miljoen euro wordt gebouwd.

Arsenal speelde voor het eerst in 1913 op Highbury. Het stadion mag van de Engelse monumentenzorg niet helemaal worden afgebroken. De muren langs de twee lange zijden van het speelveld zullen blijven staan. Daar worden appartementen tegenaan gebouwd.

Opstelling

Vermoedelijke opstelling Arsenal: Almunia; Lauren, Touré, Sanderos en Gilbert; Reyes, Fabrigas, Flamini en Hleb; Van Persie en Henry. Ajax: Stekelenburg; Heitinga, Grygera, Maduro en Juanfran; De Jong, Galasek en Sneijder; Pienaar, Rosenberg en Babel.