LONDEN - De eerste baan van Paul Gascoigne als manager in het Engelse voetbal heeft niet langer dan 39 dagen geduurd. Maandag is de 57-voudig international ontslagen bij de zesdedivisieclub Kettering Town FC.

Onder leiding van de controversiële ex-topvoetballer won de club twee duels, twee eindigden in een gelijkspel en twee gingen verloren, waarbij de laatste met 1-3 tegen Barrow. Kettering kwam daardoor zesde te staan.

Kapitaal

Gascoigne kwam als lid van een consortium bij Kettering. Hij bracht persoonlijk enig kapitaal in. Imraan Ladak, hoofd van het consortium, zette Gascoigne aan de kant. "Gezien zijn status is het beter dat hij niet langer aan de club verbonden is. Wij zullen de redenen voor zijn ontslag niet nader uitleggen."

Gascoigne heeft er altijd een turbulente levensstijl op nagehouden. Hij kwam vaak in de media door uitspattingen met drank en in het privé-leven. De oud-speler van Newcastle, Tottenham en Lazio reageerde getergd op zijn ontslag. "Ik zal vechten tot het bittere eind. Desnoods koop ik de club op." Waarop baas Labak repliceerde: "Al biedt hij 150 miljoen euro, dan nog wordt Kettering Town FC niet verkocht."