HAMBURG - Rafael van der Vaart heeft zaterdag in het duel met FC Köln een botje in de linkervoet gebroken. Dat bleek maandagavond uit onderzoek. De verwachting is dat de Nederlandse international van Hamburger SV zeker twee maanden niet kan voetballen.

Eerder was al geconstateerd dat Van der Vaart de banden van zijn linkerenkel had verrekt. HSV-clubarts Gerold Schwartz hoopte toen nog dat de schade mee zou vallen. "Met wat we nu weten ga ik ervan uit dat we Rafael twee maanden moeten missen", aldus Schwartz.

Van der Vaart reageerde uiteraard teleurgesteld op het slechte nieuws. "Dit is bijzonder vervelend. Ik ben diep bedroefd. Het liep net zo goed en nu dit", meldde de middenvelder op de website van zijn club.

Zijn trainer Thomas Doll was al net zo aangeslagen: "Het spijt me voor Rafael. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer fit is. Tot die tijd zullen anderen voor hem in de bres moeten springen." Collega-international Khalid Boulahrouz laat zich deze week in Nederland aan een meniscusblessure behandelen. Hij wordt woensdag terug verwacht in Hamburg.