MADRID - Ook Villarreal is er niet in geslaagd de zetel waarin FC Barcelona zo fier zit, aan het wiebelen te brengen. Het succesteam van de Nederlandse coaches Rijkaard en Ten Cate won zondagavond de lastige uitwedstrijd met 2-0.

Op grond van het vertoonde spel, minder briljant dan gebruikelijk, was dat wel verdiend. Aan de treffers moest toch enig geluk te pas komen. Juan Manuel Peña (eigen doel) en Deco (met een afstandsschot dat ook al door Peña van richting werd veranderd) scoorden. Van Bronckhorst deed alleen de laatste 20 minuten mee in plaats van Motta. De Catalaanse Mexicaan Rafael Marquez kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart.

Osasuna hield gelijke tred met Barça. De verrassing van het seizoen bedwong Málaga uit met 2-1. De stand was al bij rust bereikt. Webo en Valdo maakten de doelpunten voor de bezoekers.

Nacho deed tussendoor iets terug. Beide koplopers hebben 31 punten uit veertien duels.

Celta

Celta de Vigo volgt op vijf punten als derde. De club zette de jacht op Europees voetbal zaterdag voort ten koste van Betis: 2-1. Daarvoor was oud-Ajacied De Ridder niet nodig.

Sevilla

Sevilla duikelde een eind op de ranglijst door voor eigen publiek met 0-2 te verliezen van Deportivo. Tristan en Victor waren trefzeker. De thuisclub eindigde met negen man. Maresca kreeg al na 26 minuten rood. Alves volgde hem in tweede helft.

Real Madrid

Real Madrid won met 1-0 van Getafe, maar raakte David Beckham en trainer Vanderlei Luxemburgo kwijt. De Engelse middenvelder verdween in de 56e minuut met rood naar de kant na een tackle van achteren op Riki. 'De Koninklijke' leidde op dat moment al door een vroeg doelpunt van de Braziliaan Ronaldo.

Het spel was echter bedroevend. De lusteloosheid straalde ervan af. Dat kostte Luxemburgo zondagavond, na een spoedvergadering van het ontevreden bestuur, uiteindelijk de kop. De Braziliaan lag al weken onder vuur wegens de ondermaatse prestaties.