NEW DEHLI - Richard en Michaëlla Krajicek hebben hun eerste gezamenlijke optreden in het gemengd dubbel omgezet in een overwinning. Broer en zus versloegen zondag bij de ABN AMRO Tennis Challenge in New Dehli het Indiase duo Mirza en Bhupathi in een éénsetter met 7-6. De Krajiceks beslisten de tiebreak met 7-5 in hun voordeel.

Krajicek en Krajicek zouden dit jaar al hebben gedubbeld op het gras van de All England Club maar een ongelukkige knieblessure van Michaëlla bij het toernooi in Rosmalen voorkwam dat optreden. De twee hopen volgend jaar wel aan Wimbledon te kunnen meedoen.

Wildcard

Het toernooi in India werd in het leven geroepen om Indiase tennissers een kans te geven één wildcard af te dwingen voor de kwalificaties van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, waar Richard Krajicek directeur van is. Met een 'interland' tussen Nederland en India, gespeeld over een set, werd dit jaar een extra impuls aan het evenement gegeven. Naast het dubbel tennisten broer en zus Krajicek ook nog een enkelpartij, die ze beiden van respectievelijk Bhupathi (6-4) en Uberoi (7-6) wonnen.

Droom

Met het dubbel van de Krajiceks ging vooral een droom van vader Petr in vervullling. Hij kon zelf weliswaar niet bij de partij aanwezig zijn, maar het feit dat zijn twee kinderen eindelijk samen hadden gespeeld vervulde hem met trots. "Dat is natuurlijk een groot succes, zeker tegen zo'n gerenommeerde dubbelspeler als Bhupahti", aldus vader Krajicek, die telefonisch contact had met zoon en dochter. "Ik was er graag bij geweest, maar daar was de reis toch te kostbaar voor. Ik vond het al geweldig om te horen dat ze hebben gewonnen en dat ze een goede wedstrijd hebben gespeeld.

Dat maakt me een heel gelukkig man zeker na alle teleurstelling van de zomer. Ik begreep dat er nog wel wat dingetjes beter moeten, maar het zal wel iets moois in Wimbledon kunnen worden. Ik zal er dan zeker bij zijn."