VERONA - AC Milan heeft zaterdag in de Italiaanse Serie A verloren van subtopper Chievo. De 2-1-nederlaag betekende een slechte generale voor het Champions Leagueduel tegen Schalke van dinsdag. Daarin moeten de Milanezen, poulegenoot van PSV, plaatsing voor de volgende ronde zien te bewerkstelligen.

Milan kwam in Verona nog wel op voorsprong door Kaladze. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Pellisier gelijk, waarna Tiribocchi acht minuten voor tijd het duel besliste in het voordeel van de subtopper.

Bij Milan speelde Jaap Stam het hele duel mee, Clarence Seedorf ontbrak in het team van coach Ancelotti. De trainer maakte zich niet echt druk om de nederlaag. "We hebben een belangrijkere wedstrijd voor de boeg", zei hij na de teleurstelling bij Chievo. Milan raakte halverwege het duel aanvoerder Maldini kwijt door een spierblessure.

Door de nederlaag bleef het verschil met koploper Juventus vijf punten. Juventus speelt zondag uit tegen nummer drie Fiorentina. Inter sloot aan bij Fiorentina door een zege op Ascoli. De Braziliaan Adriano maakte een prachtige treffer uit een vrije trap.