HAMBURG - Grotendeels zonder Rafael van der Vaart is Hamburger SV er zaterdag in geslaagd twee punten in te lopen op Bayern München, de koploper in de Bundesliga. HSV zag de Nederlandse international al na zeventien minuten geblesseerd het veld verlaten, maar versloeg desondanks FC Köln met 3-1. Bayern München bleef bij VfB Stuttgart steken op 0-0 waarmee de voorsprong op de naaste belager uit Hamburg slonk tot vier punten.

Het duel tussen HSV en FC Köln verliep incidentrijk. Eerst was er het uitvallen van Van der Vaart, die met een enkelblessure naar de kant moest. Uit onderzoek moet maandag blijken wat de ernst is van de kwetsuur.

Drumstok

Zijn vervanger Laas werd in de tweede helft bij een 2-0-voorsprong voor HSV getroffen door een uit het vak van Keulse supporters gegooide drumstok. De behandeling van de hevig bloedende Laas duurde ongeveer tien minuten. Ook de Turkse international Alpay droeg niet bij aan een fijne stemming in de AOL Arena. Hij deelde buiten het zicht van de scheidsrechter een elleboogstoot uit aan HSV-verdediger Demel.

Atouba en Lauth waren verantwoordelijk voor de Hamburgse voorsprong. Schlicke bracht de spanning nog even terug waarna Barbarez de eindstand op 3-1 bepaalde. Bij HSV ontbrak Nederlands international Boulahrouz wegens een knieblessure, landgenoot Lurling kwam namens Köln evenmin in actie.

Koploper

Bayern verloor in Stuttgart in de 42e minuut middenvelder Deisler, die de rode kaart kreeg na een overtreding op Magnin. De koploper kwam met tien man niet verder dan 0-0 tegen het team van voormalig Bayern-coach Trapattoni. Het resultaat was voor Stuttgart geen verrassing . De 'Schwaben' speelden dit seizoen al tien keer gelijk. Bayern-aanvaller Makaay werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Werder Bremen verkleinde eveneens de achterstand op Bayern met twee punten. De nummer drie van de Bundesliga versloeg het laag geklasseerde MSV Duisburg met 2-0 dankzij doelpunten van Valdez en Borowski, beide gemaakt na rust.

Borussia

Borussia Dortmund ging op eigen veld verrassend onderuit tegen Hannover 96. Cherundolo en Dabrowski bezorgden de gasten de eerste zege in Dortmund sinds 41 jaar. Schalke 04, poulegenoot van PSV in de Champions League, versloeg in Bielefeld de plaatstelijke Arminia met 1-0 (doelpunt Poulsen) en bleef daarmee vierde in de rangschikking.