LONDEN - Chelsea heeft zaterdag de dertiende competitiewinst van dit seizoen binnengehaald. De koploper in de Premier League had in Middlesbrough een lastige tegenstander, maar won uiteindelijk door een treffer van verdediger Terry in de tweede helft (1-0).

Manchester United won later op de dag ruim (3-0) van Portsmouth, onder meer door een treffer van Van Nistelrooij. Het was zijn elfde competitiedoelpunt dit seizoen. Daarmee voert hij met Frank Lampard van Chelsea de topscorerslijst aan. Door de zege hield United als enige Chelsea enigszins in het vizier. De achterstand van ManUnited bedraagt tien punten, maar de nummer twee heeft een duel minder gespeeld.

Chelsea had een lastige middag. Met Robben in de basis bleef het lang 0-0 tegen Middlesbrough, waar Hasselbaink in de aanval stond.

Pas in de tweede helft vond verdediger Perry het doel. De jubilaris kopte in zijn 250e wedstrijd voor Chelsea uit een hoekschop raak.

Rochemback van Middlesbrough raakte de bal nog aan. Op dat moment had het allang 1-0 moeten staan voor de bezoekers. Hasselbaink pikte na een kwartier de bal op en leek te scoren. Zijn schot eindigde op de paal.

ManUnited

Manchester United moest het op de dag van de begrafenis van oud-speler George Best tegen Portsmouth lang doen met een treffer van Scholes, die ook uit een hoekschop raak kopte. Pas in 80e minuut ontdeed de topclub zich definitief van de tegenstander. Toen scoorde Rooney, vijf minuten later was Van Nistelrooij succesvol.

Het publiek gaf voor het duel George Best een staande ovatie.

Liverpool

Opvallend is de opmars van Liverpool. De winnaar van de Champions League versloeg zaterdag het dit seizoen verrassende Wigan met 3-0. Het was de zesde competitiezege op rij zonder een treffer tegen te krijgen, voor Wigan het derde achtereenvolgende verlies. Liverpool klom naar de derde plaats, Wigan zakte naar de zevende.

Arsenal

Arsenal verloor met 2-0 van Bolton Wanderers en zakte naar de vijfde plaats. Van Persie was basisspeler en werd na een uur afgelost door Bergkamp. Martin Jol profiteerde met Tottenham van het verlies van Arsenal. Tottenham versloeg hekkensluiter Sunderland met 3-2 en Jol belandde met zijn ploeg op de derde plaats.

Everton worstelt zich uit de degradatiezone. Sinds de rentree van Andy van der Meyde gaat het beter met de club. Everton won zaterdag voor de vierde keer in vijf wedstrijden. Blackburn Rovers werd met 2-0 verslagen.