LONDEN - De tijd die Robin van Persie in de gevangenis doorbracht heeft hem sterker en volwassener gemaakt, aldus Arsenal-coach Arsène Wenger. De trainer gaf vrijdag toe dat hij zich zorgen had gemaakt over de jonge aanvaller nadat hij deze zomer gearresteerd werd als verdachte in een verkrachtingszaak.

De international heeft steeds ontkent dat hij iets verkeerd deed en is in afwachting van een verdere behandeling van zijn zaak. De laatste weken is hij goed in vorm, met zes goals in de laatste zes wedstrijden. "Van Persie is psychisch sterker dan vorig seizoen toen hij zich minder snel leek aan te passen aan het spel in Engeland", aldus Wenger.

Tijd

"In de tweede helft van het afgelopen seizoen was hij op weg doelpunten te gaan maken. Na zijn periode in de cel had hij een tijdje nodig om daarvan te herstellen. Maar het heeft hem sterker en volwassener gemaakt. Als je zo jong bent heb je daar echter wel wat tijd voor nodig."

Positief

Wenger zei dat het belangrijk is om als coach vertrouwen te hebben in jonge spelers: "Het is moeilijk wanneer je jong bent en aanbeden en je vervolgens voor twee weken wordt opgesloten met een hoop negatieve publiciteit. Maar hij heeft altijd een heel positieve houding gehad bij ons."

"Om die reden voelde ik het als mijn grootste opgave voor dit seizoen om hem in te passen in het eerste elftal van Arsenal. Ik sta altijd onder druk om spelers te kopen, maar het het is ook belangrijk om geduldig te zijn en niet iemand de weg te laten versperren voor jonge spelers. Als je dat doet, breekt er nooit iemand door."

Hoogstwaarschijnlijk heeft Van Persie dit weekeinde een basisplaats in het competitieduel tegen Bolton Wanderers zaterdag.