UTRECHT - David Di Tommaso is overleden aan een acute hartstilstand. Dit heeft FC Utrecht vrijdag op basis van de resulaten van het onderzoek van het stoffelijk overschot naar buiten gebracht. De Franse voetballer overleed in de nacht van maandag op dinsdag tijdens zijn slaap. "Waarschijnlijk als een gevolg van een hartritmestoornis", verklaarde de club in een mededeling. Naar de exacte oorzaak van de hartstilstand wordt nog nader onderzoek gedaan.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Donderdagavond namen de club en fans afscheid van de verdediger tijdens een emotionele bijeenkomst in stadion Galgenwaard. Het lichaam is vrijdag naar Frankrijk overgebracht. Zaterdag volgt in besloten kring in Echirolles, een voorstad van Grenoble, de crematie.

Medische keuring

FC Utrecht benadrukte in de mededeling dat Di Tommaso bij zijn komst naar de club in de zomer van 2004 de gebruikelijke medische keuring heeft ondergaan. "Die zijn gebaseerd op de strenge, internationaal geldende normen." Voor zijn komst naar FC Utrecht speelde de 26-jarige Fransman ruim drie seizoenen voor Monaco en vervolgens ook ruim drie seizoenen voor Sedan.