AMSTERDAM - Rode Ster Belgrado heeft voor een stunt gezorgd tegen AS Roma. De Serviërs wonnen thuis met 3-1 en hielden daarmee hun kans op overwinteren in de UEFA Cup levend. FC Basel zorgde in dezelfde Groep E ook voor een stunt. Na een 1-3 achterstand won de ploeg met 4-3 van Tromsø IL.

Roma was bij een zege zeker geweest van de volgende ronde en in eerste instantie leken de Italianen in Belgrado op de goede weg. Antonio Cassano stelde Shabani Nonda met een schitterende pass in staat 0-1 te maken (23') en Roma zat op rozen.

Nikola Zigic bracht de thuisploeg echter terug in de wedstrijd (37') en Milan Purovic maakte de 2-1 (77'). Daarna verloor Roma het hoofd. Zigic schoot van afstand zijn tweede doelpunt van de wedstrijd in de kruising en deed de wedstrijd daarmee op slot. Cassano maakte de Romeinse malaise compleet door een twijfelachtige strafschop te missen. Keeper Vladimir Stojkovic liet zich niet verrassen door het Panenka-stiftje.

Rode Ster, dat totnogtoe nog geen punt had, heeft met de slotwedstrijd uit tegen het al geplaatste RC Strasbourg ook nog kans. FC Basel deed goede zaken met de zwaarbevochten 4-3 zege op Tromsø en is bijna zeker van de volgende ronde.